Kundehistorier

Aalan gård

Illustrasjon

Dokus er selvforklarende

— Tove Åland

En moderne gård med lange tradisjoner

Aalan gård er et bureisingsbruk fra begynnelsen av 1950-tallet. Tove og Knut Åland overtok driften etter Knuts foreldre i 1981, og begynte sakte men sikkert å utvide gården. Fra 20 geiter i 1981 har gården nå 200 melkegeiter, en stor urtehage, et ysteri der det produseres ca. 4 tonn ost i året, gårdskafé, grønn omsorg og gårdsbutikk.

«Som yster trives jeg aller best med med å kunne skape et konkret produkt» forteller Tove. «Ysting er et håndtverk som tar lang tid å lære seg. Jeg setter også stor pris på å være kreativ, både i arbeidet med å skape nye produkter, og i bruk av markedsføringen av produktene våre.»

Illustrasjon

«Det jeg liker best med å drive for meg selv er at jeg styrer min egen arbeidsdag. Jeg legger den opp slik jeg ønsker det, og har rom til å være kreativ. En annen ting jeg setter stor pris på er å være sammen med familien min på arbeid. Når barna har fri fra barnehagen er de ofte sammen med meg på jobb.»

En vanlig dag på gården består av mange ulike aktivteter. Det er mye som skal gjøres: geitene må melkes før de slippes ut på fjellet og melken transporteres fra fjøset til ysteriet, hvor dagens produksjon settes i gang. Forefallende gårdsarbeid må gjøres. Oste- og urtebestillinger må pakkes og sendes — både til lokale restauranter og til privatpersoner over hele landet. På sommeren er det mange turister innom, og da starter dagen med klargjøring av kaféen og gårdsbutikken for dagens innrykk med gjester og kunder.

«Dokus har gjort arbeidsdagen enklere ved å gjøre fakturering lett som en lek. Vi brukte et fakturaprogram tidligere som var tungvint og vanskelig. Dokus er selvforklarende. For oss er det også veldig praktisk at man kan logge inn fra hvilken som helst nettleser, både fra datamaskinen på jobb og iPaden hjemme. Vi er også veldig fornøyd med kundeservicen. Og nye funksjoner som gjør arbeidsdagen enklere, både for meg og regnskapsfører, blir ofte lagt til.»